WSPA WSPA
Welzijn van dieren
 • ANBI Status
 • Actief in meer dan 150 landen
 • Veel resultaten geboekt

Na jarenlang campagne te hebben gevoerd is de WSPA ook in Nederland zeer bekend. Het is bekend dat de WSPA (World Society for the Protection of Animals) zich inzet om dierenleed te voorkomen en te beëindigen. Met 13 kantoren, samenwerking met meer dan 900 lidorganisaties en met meer dan 100.000 donateurs één van de grootste organisaties die zich inzet voor het welzijn van de dieren.

Aangepast zoeken

WSPA Nederland Info
 • Naam:WSPA Nederland
 • Adres:Louis Couperusplein 2
 • Postcode:2514 HP
 • Plaats:Den Haag
 • Website:www.wspa.nl
 • Jaar:04-06-1981
 • Keurmerk:Geen
 • ANBI:JA
 • Status:UK Registered Charity
 • Telefoon:070-3142800
 • Fax:070-3142809
 • E-mail:info@wspa.nl

Word Donateur

WSPA Recensie

Tegenwoordig kent natuurlijk iedereen de WSPA. Ze maken vele televisiespotjes om meer aandacht te ontvangen van dierenleed. WSPA is afgeleid van World Society for the Protection of Animals. De belangrijkste domeinen waar de WSPA zich op richt zijn; Gezelschapsdieren, Commerciële uitbuiting van wilde dieren, Dieren voor consumptie en Noodhulp aan dieren in rampgebieden. Lees de gehele recensie om meer te weten te komen over de organisatie WSPA.

Het doel van de WSPA

Het doel van de WSPA is een wereldwijde beweging voor dierenwelzijn te realiseren. Een wereld waar dierenwelzijn ertoe doet en wreedheid stopt. WSPA is erkend door de Verenigde Naties en streeft naar de verbetering van dierenwelzijn wereldwijd. Als het grootste overkoepelende samenwerkingsverband van dierenwelzijnsorganisaties ter wereld, ontwikkelt WSPA campagnes en projecten in samenwerking met ruim 900 lidorganisaties in meer dan 150 landen.

WSPA is aangemerkt als Algemeen Nut Beoogde Instelling

WSPA is per 1 januari 2008 door de Belastingdienst als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) aangemerkt. Dit betekend dat giften van bedrijven en particulieren aan de WSPA goed worden besteed. Ook heeft het steunen van een organisatie als WSPA extra belastingvoordelen ten opzichte van doelen zonder ANBI Status.

Een stukje geschiedenis van de WSPA

De WSPA is opgericht in 1981 en zet zich al bijna 30 jaar in om dierenleed te beperken. De WSPA strijdt voor een wereld waarin het welzijn van dieren ertoe doet en er een eind komt aan wreedheden tegen dieren. Sinds de oprichting op 4 juni 1981 zet WSPA zich in tot in de verste uithoeken van de wereld ten behoeve van dierenwelzijn. Het feit dat ze nu in 155 landen vertegenwoordigd zijn, geeft aan dat het hun ernst is om een eind te maken aan alle vormen van dierenleed en wreedheid tegen dieren.

Enkele behaalde resultaten uit de eerste 25 jaar van WSPA
– Een totale afschaffing van berendansen in Griekenland en Turkije.
– Voor het eerst verklaarde een Spaanse stad (Barcelona) zichzelf ‘anti-stierenvechten’.
– Van Sri Lanka tot Afghanistan en Pakistan tot het Caribisch gebied zijn honderdduizenden dieren gered en behandeld in noodhulpprojecten.
– Er is voor het eerst in de geschiedenis in Taiwan een wet aangenomen ten behoeve van dierenwelzijn.
– Eindelijk is het in Taiwan verboden om een dier te misbruiken, te mishandelen of achter te laten.
– Er zijn mobiele dierenklinieken geleverd aan lidorganisaties in Afrika, Europa, Zuid-Amerika, het Caribisch gebied en Azië.
– In ruim 40 landen wereldwijd werden ‘Pet Respect’-programma’s gestart ter verbetering van het welzijn van zwerf- en huisdieren.
– De Vietnamese regering heeft ermee ingestemd de berengal industrie geleidelijk af te schaffen.
– Er zijn reservaten opgericht voor mensapen in Sierra Leone, Congo en Spanje.

WSPA Keurmerk

De WSPA is niet in het bezit van het CBF Keurmerk. De reden hiervoor is dat de WSPA vindt dat de kosten te hoog zijn. Alleen al het aanvragen kost ruim € 4.300 en daarbij komen ook nog eens jaarlijkse kosten. Tevens is het een verplichting om eens per 5 jaar te worden gehertoetst. Kosten hiervan bedragen momenteel € 2.175. Dit terwijl het CBF geen garantie kan geven omtrent de besteding van de gelden. WSPA besteed dan ook liever het geld dat door donateurs geschonken wordt zoveel mogelijk voor het dierenwelzijn gebruikt. Een fonds aangesloten bij het CBF mag per jaar 25% uitgeven als kosten voor fondswerving. De WSPA is vrij actief geweest en zit ruim onder dit percentage. WSPA heeft in 2008 slechts 13% van de donateursgelden uitgegeven aan kosten van baten.

- web1 - shop5