Vacatures Goede Doelen

Er zijn regelmatig vacatures bij goede doelen. Lijkt het je leuk om bij een goed doel te werken dan kun je eens proberen een sollicitatiefomulier in te vullen en op te sturen. Uiteraard zijn er tegenwoordig ook genoeg goede doelen waarbij je online kunt solliciteren. Je kunt dan gewoon je c.v. en motivatie uploaden en versturen. Vooral grote goede doelen hebben regelmatig een vacature vrij. Natuurlijk solliciteren er hier veel mensen op, dus zorg ervoor dat jouw c.v. en motivatie er boven uit springt.

Hoe meer kans van slagen?

Zou je solliciteren bij een goed doel of heel graag bij een goed doel willen werken dan helpt het als je er van tevoren al donateur bent. Niet dat het een verplichting is, maar het laat wel zien dat je volledig achter het doel staat. Zou je dus graag bij een goed doel vermeld op HetGoedeDoel.net willen werken? Word dan eerst donateur en wacht enkele weken met de sollicitatie. Eerst zullen jouw gegevens verwerkt moeten worden. Na de eerste afschrijving van de kleine maandelijkse bijdrage kun je eens proberen jouw motivatie op te sturen en daarbij vermelden dat je volledig achter het doel staat en er zelf ook lid van bent. We zeggen niet dat je sowieso wordt aangenomen, maar waarschijnlijk heb je toch een streepje voor op anderen met dezelfde kwalificaties.

Werken bij een Goed Doel

Het is niet zomaar een job die je even aanneemt. Bij een goed doel wordt er vaak wel verwacht dat je je 200% inzet en indien nodig overuren maakt. Dit het liefst zonder dat er enige vergoeding extra tegenover staat. Wel zijn er natuurlijk verschillende functies waarbij je eigenlijk gratis op vakantie kan. Stel je voor dat je projectleider wordt en er bijvoorbeeld een project in the middle of nowhere, dan zul je toch weleens een kijkje moeten nemen. De reis (Hotel plus Vliegticket), eten en drinken wordt dan wel betaald. Dit zijn natuurlijk leuke extraatjes. Je moet er misschien wel hard werken en veel uren maken, maar ook kan je genieten van mooie gebieden. De armoede die je soms ziet moet je eigenlijk positief benaderen en jezelf gelukkig prijzen hoe goed we het hier in Nederland wel niet hebben. Belangrijk als je naar gebieden wordt gestuurd waar veel armoede, oorlog of iets anders is, je dit na afloop van de periode wel van je af kunt zetten.

Donateurs Werven

Op verschillende manieren worden er donateurs geworven. Dit kan via een website, maar ook zijn er mensen die in het centrum gaan rondlopen en eigenlijk aan harde verkoop doen. Er worden mensen benaderd waaraan ze vertellen wat het doel doet en dan proberen de mensen over te halen om ook donateur te worden. Om het desbetreffende doel te steunen kunnen mensen eigenlijk beter via internet aanmelden, omdat de mensen die op straat donateurs werven meestal zijn ingehuurd en dit vrij duur is. Natuurlijk zijn er ook kosten bij een lopende promotie via internet, maar hier kunnen ze met minder geld meer mensen bereiken. Toch blijkt het nog steeds lucratief te zijn en worden er regelmatig donateurs geworven. Zou je ook donateurs willen werven meld je dan eens aan bij de Nationale Vacature Bank.