Greenpeace Greenpeace
Mens en Millieu
  • Vecht voor Mens en Milieu
  • Webshop met artikelen
  • Zetten acties altijd stevig door

Overal in de wereld is Greenpeace actief. Indien de natuur wordt bedreigd door toedoen van de mens zal Greenpeace optreden. Zo af en toe proberen ze zelfs met harde hand natuurvernielers te stoppen. Greenpeace is dan ook een internationale milieuorganisatie die opzoek is naar een duurzaam evenwicht tussen mens en millieu.

Top 10 Goede Doelen Wereldwijd
# Naam Dient voor Waar bezig Recensie
1 Sophia Vereeniging Sophia Vereeiging Dieren Nederland Recensie
2 CliniClowns Cliniclowns Kinderen Nederland Recensie
3 Fietsersbond Fietsersbond Mensen Nederland Recensie
4 Stichting Dierenlot St. Dierenlot Dieren Landelijk Recensie
5 Wereld Natuur Fonds Wereld Natuur Fonds Natuur Wereldwijd Recensie
6 Kika - Kinderen Kanker Vrij Stichting KiKa Kinderen Landelijk Recensie
7 Stichting Nederlandse Gehandicapte Kind NL St. Gehandicapte kind Gehandicapte Kinderen Landelijk Recensie
8 Greenpeace Greenpeace Natuur Wereldwijd Recensie
9 Fonds Slachtofferhulp Fonds Slachtofferhulp Slachtoffers Landelijk Recensie
10 Unicef Unicef Kinderen Wereldwijd Recensie

Goede Doelen Wereldwijd

Overal in de wereld is hulp nodig. Dit kan variëren van Hongersnood tot en met Natuurrampen. We hebben zoals je kunt zien voor jou eens de beste goede doelen wereldwijd op een rij gezet. Hopelijk kunnen we je helpen jouw keus te bevorderen en je te laten wat ze allemaal allemaal wel niet doen. Ligt jouw hart bij de natuur, mensen of dieren? Lees dan de toprecensie van de goede doelen wereldwijd en maak een keuze. De meeste doelen spreken voor zich en hebben hun waarde allang bewezen, maar nog steeds is de hulp van donateurs noodzakelijk.

Waarom Goede Doelen Wereldwijd Steunen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je graag een doel steunt die zich wereldwijd inzet. Neem bijvoorbeeld eens de natuur. Wij Nederlanders vinden de natuur belangrijk, maar er zijn genoeg landen in de wereld waar geld de hoofdrol speelt en er niet meer aan moeder aarde wordt gedacht. Heb je meer met de mens dan is er ook keus genoeg, want er zijn genoeg mensen die in hongersnood zitten of berecht worden terwijl ze onschuldig zijn. Er zijn immers veel landen wereldwijd waar gewone mensen niet tellen en overheden alleen aan zichzelf denken. Steun daarom ook gewoon het doel waarbij jouw gevoel zegt; Ja daar zou ik wel bij willen helpen. Je kunt natuurlijk ook kiezen meerdere doelen te steunen. Veel mensen kiezen namelijk vaak een lage maandelijkse bijdrage om zo meer doelen te kunnen steunen.

Donateurs werven in Nederland
Er zijn veel goede doelen die zich wereldwijd inzetten en de donateursgelden ophalen in Nederland, maar weinig tot vrijwel niets doen in Nederland. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze Nederland niet belangrijk vinden, maar doen dit omdat in de meeste landen ter wereld het gewoon slechter is dan hier. Toch is het belangrijk dat we ook die doelen blijven steunen. Ook Nederland kan een keer getroffen worden door bijvoorbeeld ramp en dan hebben ook wij hulpgoederen nodig. Natuurlijk zijn er ook genoeg doelen die zich altijd wel inzetten in Nederland. Het WNF bijvoorbeeld heeft al verschillende projecten afgerond in Nederland.

Een vraag die ook door vele mensen wordt gesteld of het wel verstandig is om aan goede doelen te geven die zich wereldwijd inzetten, maar verder geen relatie hebben met Nederland. In principe kan dit geen kwaad. Goede Doelen die in Nederland donateurs willen werven moeten sowieso volgens de richtlijnen van de wet hanteren en aan tal van andere voorwaarden voldoen. Wel is het verstandiger om een doel te pakken met een Nederlands Keurmerk of de welbekende status van de belasting hebben, de ANBI. Op onze site is in ieder geval elk doel in het bezit van een keurmerk of de ANBI status. Je kunt dus gewoon donateur worden van een instelling zonder erover na te denken of er wel enige controle is op de donateursgelden.