Dierenlot Dierenlot
Welzijn van dieren
 • ANBI Status
 • Al 20 Dierenambulances aangeschaft
 • Gesponsorde prijzen winnen

Een organisatie die nog niet zo heel lang geleden is opgericht is Stichting Dierenlot. Sinds 2005 houden ze zich bezig met het ondersteunen van lokale en regionale, kleine en middelgrote organisaties te steunen. Inmiddels zijn er al vele dierenambulances geholpen met steun van Dierenlot. Al 20 dierenambulances zijn in bruikleen genomen door verschillende kleine organisaties en ook worden vele organisaties geholpen met aanschaf van allerlei materiaal.

Aangepast zoeken

Dierenlot Info
 • Naam:St. Dierenlot
 • Postbus:359
 • Postcode:3500 AJ
 • Plaats:Utrecht
 • Website:www.dier.nu
 • Jaar:2005
 • Keurmerk:geen
 • Status:ANBI
 • Telefoon:(030) 241 57 61
 • E-mail:info@dier.nu

Word Donateur

Dierenlot Recensie

Één van de organisaties die snel faam maakt in Nederland is Stichting Dierenlot. Ze hebben diverse campagnes gehouden om meer naamsbekendheid te krijgen. Het leuke bij het steunen van Dierenlot is dat je prijzenkunt winnen en daarmee ook nog eens de dieren steunt. De prijzen die je kunt winnen zijn veelal door bedrijven gesponsord die door middel van Dierenlot meer naamsbekendheid willen. Ben je ook echt een dierenvriend, dan is een donateursschap bij Dierenlot echt iets voor jou en zo af en toe wordt je ook nog eens blij gemaakt met de prijs die je gewonnen hebt.

Doel van Dierenlot

Het voornaamste doel van Dierenlot is lokale en regionale organisaties die zich inzetten voor de dieren. Neem als voorbeeld eens de dierenambulance, verschillende zijn al geholpen door Stichting Dierenlot en konden een nieuwe ambulance in bruikleen nemen, maar ook asiels, opvangcentra of afdelingen in Nederland die zich met dieren bezig houden. Dierenlot wil dan ook graag dat de dieren in nood geholpen worden.

Gerealiseerde projecten Stichting Dierenlot

St. Diertehuis Zeist e.o.

Door Stichting Dierenlot zijn er hier nieuwe Katten Kennels gekomen.

St. Diertehuis Arnhem e.o.

Honden kunnen natuurlijk niet zonder enige vrijheid, daarom heeft Dierenlot in Arnhem hekwerk laten plaatsen voor de buitenkennels. De dieren kunnen er nu lekker gescheiden rondhuppelen in de frisse lucht.

Egelopvang Dikke Prik

Dierenlot heeft ervoor gezorgd dat er hier een uitbreiding heeft plaatsgevonden van de ziekenboeg units.

Dierenambulance

Inmiddels heeft Dierenlot ervoor gezorgd dat er al 20 ambulances in bruikleen zijn. Zo kunnen oude ambulances aan de kant, want die waren vaak te duur qua onderhoud en verbruik.

Stichting Melief

Bij Stichting Melief zijn er nieuwe wateraansluitingen en een drukvat voor grondwater gekomen.

Je kunt zien dat Dierenlot zich af en toe met grote projecten bezig houdt, maar zeker de kleine projecten niet vergeet. Inmiddels zijn er al hartstikke veel geholpen met steun van Dierenlot en eigenlijk dus van de donateurs. Word ook donateur en lever een bijdrage aan de noodhulp voor dieren.

Dierenlot heeft een ANBI Status

Ook Dierenlot heeft een ANBI Status verkregen. Dierenlot is dus een algemeen nut beoogde instelling. Inkomsten worden voornamelijk besteed aan het doel waarvoor het bestemd is. Zou je Dierenlot gaan steunen, dan heb je de zekerheid van enig toezicht en weet je dat de donateursgelden nuttig besteed worden. Tevens is Dierenlot lid en werkt conform de gedragscode van het Instituut voor sponsoring en fondswerving.

Geschiedenis van Dierenlot

Kort geleden in 2005 is Stichting Dierenlot opgericht en heeft de stichting nog niet zo’n geschiedenis zoals vele andere doelen, maar dessalniettemin hebben ze al veel goede dingen gedaan. Vanaf 2005 zijn er al 20 nieuwe dierenambulances aangeschaft en veel projecten afgerond. Verschillende middel en kleine organisaties hebben kunnen genieten van de donateursgelden van Dierenlot. Ook heeft Dierenlot kort geleden een soort van calimiteitenfonds opgezet. Zou er ergens een ramp gebeuren kunnen organisaties die hulp verlenen ten behoeve van de dieren in aanmerking komen voor een bedrag van maximaal 5000 euro. De toekomst ziet er fleurig uit voor Stichting Dierenlot. Mensen zien dat er direct iets gebeurd met de donateursgelden en blijven hierdoor ook vaak lang donateur. Wil jij ook Dierenlot helpen, word dan donateur en zorg dat er in de toekomst nog vele dieren geholpen kunnen worden.

Meldnummer dierenmishandeling: 0900 – 20 21 210. De kosten hiervan bedragen 10 cent per minuut. Zou je mobiel bellen zijn er extra kosten die door de provider worden gerekend. Ook kan er een mail gestuurd worden naar info@dier.nu.

- web1 - shop5