Collecteren

In Nederland zijn er ontzettend veel mensen die gaan collecteren voor een goed doel. Je zou het bijna niet verwachten, maar al deze mensen doen dit vrijwillig. Ze willen zich graag inzetten op een andere manier dan geld geven. Collectanten zoals deze mensen worden genoemd lopen vrijwillig met de collectebus langs de deur. Uiteraard hopen ze dat mensen er veel ingooien. Helaas is dit vaak niet het geval en blijft het een noodzaak van goede doelen om vaste donateurs te zoeken. Natuurlijk zijn er nog altijd genoeg mensen die geld in de collectebus gooien, maar dit is meestal kleingeld. Uiteraard is het doel hier wel blij mee, maar kan het zich er niet mee redden. Het doel dat door de goede doelen meestal voor ogen wordt gesteld zijn vaak duur en alleen te realiseren wanneer er echt veel geld binnenkomt. Toch hopen we dat je wel altijd respect hebt voor de mensen die aan het collecteren zijn. Ze doen dit immers vrijwillig en zijn absoluut geen verkopers. Kun je door beperkte financiële middelen het niet aan om een donateursschap aan te gaan of heb je er al een paar en wil je toch nog meer doelen steunen dan kun je altijd nog wat aan de collectant geven. Dit geeft ook hun het gevoel dat ze niet voor niets lopen.

Ook altijd al ergens voor willen collecteren?

Er zijn altijd goede doelen op zoek naar collectanten. De meeste goede doelen mogen 1 week per jaar collecteren en zoeken dus altijd mensen die dit willen doen. Het is immers wel een leuk extraatje voor het desbetreffende goede doel. Zou je je specifiek willen inzetten voor een goed doel, lokaal, landelijk of wereldwijd neem dan gewoon contact met hun op. Indien het je niet zoveel uitmaakt voor wie je collecteert aangezien ze allemaal een goed doel voor de samenleving voor ogen hebben kun je je ook via ons aanmelden als collectant. Je wordt dan doorverwezen naar een doel dat op zoek is naar collectant. Uiteraard zijn ze op zoek omdat ze er dus te weinig hebben. Het kan voorkomen dat ze op de door jouw aangegeven postcodes al mensen hebben, maar in overleg is er natuurlijk wel het één en ander mogelijk.

Waarom Collecteren

Het is misschien niet zoveel geld als wat vaste donateurs binnen brengen bij een goed doel, maar toch brengt collecteren behoorlijk wat geld in het laatje. Dit komt vooral doordat je tegelijk met duizenden andere collectant in Nederland collecteert. Zo ben je als collectant toch een onmisbare schakel in het proces. De goede doelen kunnen met dit geld sneller of meer projecten verwezenlijken. Tevens zorg je er als collectant voor dat mensen positief kijken naar het doel en laat je zien dat er ook mensen zijn die vrijwillig iets willen bijdragen aan de samenleving. Je zal er ook een hoop erkenning door krijgen.

- web1 - shop5