Doneren

Nederland is wereldwijd gezien een rijk land en gelukkig zijn de mensen in Nederland bereid te doneren. Met de gift die je geeft aan het goede doel kunnen vele projecten worden verwezenlijkt en er is voor ieder wat wils. Je kunt doneren aan doelen die zich inzetten voor kinderen in ontwikkelingslanden, dieren in nood, natuurbehoud, noodhulp, ziektebestrijding en ga zo maar door. Zonder de donaties van de mensen had de wereld en Nederland er heel anders uit gezien. Nu kennen we in Nederland zorgboerderijen, weeshuizen, voedselbanken, dierenopvang, dierenambulances en worden er vaak methoden tegen ziektes in Nederland uitgevonden. Dit alles wordt mede mogelijk door donateurs van goede doelen. Door jouw gift kunnen onderzoekers bijvoorbeeld full-time bezig zijn geneesmiddelen, betere behandelmethoden en vaccins te maken. Zou je ook willen meehelpen de samenleving te verbeteren? Kies dan een doel die je een warm hart toedraagt. Op onze goede doelen pagina zijn tal van belangrijke doelen toegevoegd. We hebben ze in een tabel geplaatst met daarbij kort maar krachtige informatie. Voor uitgebreide informatie kun je de recensie lezen.

Hoe kan je het best doneren?

Je wilt graag doneren, een goed doel steunen en wilt weten hoe je dit het best kunt doen. Het best kun je je dan vast donateur worden van een goed doel en een klein bedrag maandelijks, per kwartaal of per jaar laten afschrijven. Waarom een vast bedrag laten afschrijven en niet kiezen voor acceptgiro, sms acties of de collectebus? Dit is eigenlijk allemaal vrij simpel. Een goed doel kan hierdoor vooruit denken, ze weten dan ongeveer hoeveel budget er is voor een bepaald project. Een collecte mag maar 1 week per jaar en acceptgiro’s kosten geld, ook als ze niet worden ingevuld. Bij een SMS actie blijft er teveel hangen bij tussenpersonen. Daarintegen bij doneren via automatische afschrijving zijn er geen extra bankkosten aan verbonden en blijft er meer over voor het goede doel. Niet iedereen is op de hoogte van deze kennis. Nu je het weet hopelijk kies je dan voor een donateurschap. Ook al zou het maar om een klein bedrag gaan. Vele kleine bedragen maken veel geld.

Waarom Doneren?

Altijd maar weer dat gezeur dat doneren belangrijk is etc. en inderdaad het is ontzettend belangrijk. Zouden we niet meer doneren aan een goed doel dan kan het nog weleens gebeuren dat er in de toekomst mensen overlijden aan een ziekte waaraan als er genoeg geld was uitgegeven een behandelmethode was gevonden. Zouden er nog dierenambulances rijden en de opvang nog bestaan of zou er net als in vele landen de dieren op straat zwerven, kinderen met een handicap nog een plezierig leven kunnen leiden en ga zo maar door. Zolang de overheid niet alles subsidieert en dit eigenlijk ook niet kan blijft het een feit dat een donatie aan een goed doel zeer belangrijk blijft. Eigenlijk zou iedereen verplicht moeten doneren, maar dit kan natuurlijk ook niet. We kunnen immers niet bij iedereen in de portemonnee kijken en ieder mens vindt het ene doel belangrijk en de ander niet. We hopen dus altijd wel dat de mensen die wel een paar euro in de maand kan missen donateur wordt van een goed doel. Kun je en wil je wel wat missen kies dan een doel waarbij jezelf een goed gevoel hebt. Zie hier een lijst met goede doelen

- web1 - shop5